• maandviering
  • djembe workshop
  • Open ochtend woensdag 6 november 8.15 tot 11.00 uur. Welkom!

maandviering

djembe workshop

Open ochtend woensdag 6 november 8.15 tot 11.00 uur. Welkom!

Kerstmis, geloof, hoop en liefde

Kerstmis, geloof, hoop en liefde

Ze zeggen wel eens: “Dromen zijn bedrog.” Wat je droomt, kan niet waar zijn, maar is dat zo? De profeet Jesaja droomde dat er een tijd komt dat alle mensen en dieren vriendschap met elkaar sluiten. Dat de boze wolf en het kleine lammetje gezellig met elkaar spelen, soldaten hun geweren weg doen en er ploegen van maken en mensen stoppen met die afschuwelijke oorlogen overal in de wereld. Stel je voor dat er geen oorlogen meer zouden zijn. Dat zou toch mooi zijn, als dat kan gebeuren? Dromen wij daar niet allemaal van in ons hart? Met Kerstmis denken we aan die droom. Om altijd te blijven geloven in die prachtige droom.
Bovenstaande tekst kwam ik ergens tegen en vond ik passend om de kersteditie van onze schoolkrant mee te openen. Ik vind het ook belangrijk te blijven dromen, positief te denken en dit in je doen en laten te laten merken in de omgang met elkaar. Ik ervaar onze Sint Radboudschool als een warme fijne omgeving, waar we allemaal mogen zijn wie we zijn, respect hebben voor elkaar, ook al zijn we het niet altijd eens en van fouten maken mogen leren.
Ik kom veel ouders tegen, die zich voor- of achter de schermen inzetten om alles goed te organiseren en ons te ondersteunen in het mooie werk dat wij hebben. Ik ben ook blij met alle juffen, die zich als een echt team dagelijks inzetten voor uw kind, de school en niet altijd op een uurtje kijken. Dat alles geeft een gevoel van dankbaarheid. Het is de kunst dit alles te onderhouden, zodat er ook weer een mooi perspectief is voor 2019 uw kind, uw gezin en de school.
Als je het kleine kind in het stalletje ziet, als je een baby’tje ziet, dan krijg je toch een goed gevoel vanbinnen? Daarom vieren we Kerstmis. Jezus in de kribbe nodigt ons uit om alle vijandigheid, alle wantrouwen, los te laten en elkaar vertrouwen te geven. Om samen een samenleving op te bouwen op basis van liefde. Dat bedoel ik wanneer ik bid dat Jezus ook in ieder van ons geboren mag worden.
Ook wij hebben het op onze school over geloof, hoop en liefde.
Geloof, hoop en liefde: geloven in jezelf, in de ander / hoop houden als het even tegenzit, je angsten en boosheid overwinnen / liefde, ervoor kiezen lief te zijn en op prettige manier met elkaar om te gaan. Dat is onze taal en sfeer op school. Met het Kerstfeest mogen we daar weer extra bij stil staan.
Op maandag 7 januari a.s. 8.15 uur zijn wij er weer en bent u van harte welkom het 1e half uur samen het nieuwe jaar 2019 te vieren. Noteert u het in de agenda. Het zou fijn zijn als veel ouders er even bij kunnen zijn.
Ik wens u mede namens alle leerkrachten een heel fijn Kerstfeest en alle geluk en gezondheid in 2019. En natuurlijk een fijne Kerstvakantie,
 
Clemens van der Zwet, directeur

<< terug naar overzicht
Sint Radboud     Dekamastrjitte 2-B, 9011 WE Jirnsum     t 0566 - 60 12 42     directie@radboudjirnsum.nl