• In verband met het Coronavirus vervallen tijdelijk onze open ochtenden.

In verband met het Coronavirus vervallen tijdelijk onze open ochtenden.

Samen vieren op de Sint Radboudschool

Samen vieren op de Sint Radboudschool

Op KBS Sint Radboudschool staan de woorden “samen” en “vieren” vaak centraal. Veel tradities worden door het hele schooljaar samen gevierd. Zo is er ook aandacht voor Carnaval, Aswoensdag en daarna de 40 dagentijd.   

Carnaval staat al jaren in het teken van feest vieren, eten en drinken. Alle kinderen kwamen dinsdag 25 februari in mooie kostuums binnen het thema ‘Helden’ op school. Van Bach tot brandweerman, van Mega Mindy tot voetbalheld. De leerlingen uit de bovenbouw organiseren altijd deze dag. Naast een modeshow en een talentenjacht, was er volop ruimte voor spellen en activiteiten in groepjes. De kinderen konden cake versieren, maskers maken en springen op het springkussen. Het was een geslaagd feest! 

Na Carnaval volgde Aswoensdag. Op deze dag hebben alle leerlingen op een briefje geschreven of getekend over dingen die ze graag achter zich willen laten. Dit kunnen dingen zijn waar de kinderen spijt van hebben of waar ze niet meer aan willen denken. Deze briefjes met herinneringen of gevoelens werden daarna verbrand. De as hiervan is een teken van nieuw leven en een nieuw begin. As is vruchtbaar en daar kunnen weer mooie nieuwe dingen uit groeien! In de vastentijd is er op school ook aandacht voor dit nieuwe begin.  

Op onze school hebben we ook al jaren de Lief en Leed boom. We besteden met de hele school aandacht aan feestelijke momenten (bv een verjaardag, of de start van het schooljaar) maar ook aan verdrietige momenten. Deze boom staat centraal in onze school, bij elk moment, vrolijk of verdrietig, zal er een vlinder in de boom worden opgehangen. Tijdens een schooljaar groeit onze boom uit tot een prachtige boom met mooie herinneringen.  

<< terug naar overzicht
Sint Radboud     Dekamastrjitte 2-B, 9011 WE Jirnsum     t 0566 - 60 12 42     directie@radboudjirnsum.nl