• In verband met het Coronavirus vervallen tijdelijk onze open ochtenden.

In verband met het Coronavirus vervallen tijdelijk onze open ochtenden.

Nieuw schooljaar 2020-2021, nieuwe juf en meester

Nieuw schooljaar 2020-2021, nieuwe juf en meester

“Knus, gemoedelijk en netjes. Iedereen, van groep 1 tot en met groep 8 kent elkaar en speelt met elkaar.” Dat is de eerste indruk van meester Edwin en juf Sietske na hun eerste weken lesgeven aan de Sint Radboudschool. Het zijn twee nieuwe gezichten in de school. Vanaf dit schooljaar zwaait Edwin Poortstra (53) uit Joure 4 dagen in de week de scepter in groep 4 en 5 en Sietske Rypma (24) uit Gaastmeer heeft - ook 4 dagen- groep 3 onder haar hoede.

“Ik geef les om kinderen iets te leren, maar vooral wil ik ze zelfvertrouwen geven. Dat ze initiatief durven nemen, en weten: ik mag er zijn,” vertelt meester Edwin. “Die sociale vaardigheden, het omgaan met elkaar vind ik ook belangrijk” zegt juf Sietske. “Dat een kind na groep 8 de wereld in kan, er klaar voor is.”

Na een tijd bij de Friesland Bank te hebben gewerkt, stapte meester Edwin in 2006 over naar het onderwijs. Voor hij naar Jirnsum kwam, gaf hij les aan de Jenaplanschool in Drachten. Juf Sietske deed de Academische Pabo, stond een half jaar voor de klas, en ging toen opnieuw studeren: orthopedagogiek dit keer. Die studie heeft ze net afgerond, en meteen kan ze in Jirnsum aan de slag.

Ze hopen dat alle kinderen van de Sint Radboudschool met plezier naar school gaan. “Dat ze zichzelf kunnen zijn en het fijn vinden om hier te zijn, daar draag ik graag mijn steentje aan bij,” zegt Edwin. Sietske vult aan: “En dat we iedereens kwaliteiten en talenten erkennen en benutten, daar werk ik ook graag aan mee!”

<< terug naar overzicht
Sint Radboud     Dekamastrjitte 2-B, 9011 WE Jirnsum     t 0566 - 60 12 42     directie@radboudjirnsum.nl